Köpa skrivarbläck och toner på nätet

Den som har en pålitlig skrivare, som varje dag spottar ut perfekta trycksaker om man bara trycker på en knapp, tänker nog sällan på att skrivarbläcket, som gör detta möjligt, är en av världens dyraste produkter. Det är faktiskt lika dyrt som den finaste parfym och den bästa champagne. En parfymflaska brukar innehålla ca 50 milliliter parfym. Vill man fylla en sådan flaska med skrivarbläck får man punga ut med nästan 300 kronor. En liter skrivarbläck kostar nästan 16 000 kronor. En normal konsument gör av med bläck för ca 500 kronor om året, det vill säga cirka 40 kronor i månaden. Toner, som används till laserskrivare, kan även den vara dyr när den kommer från originaltillverkare men är betydligt billigare per utskrift än skrivarbläcket.

Vi vet att vanligt bläck är en billig produkt. Hur kommer det sig att skrivarbläck för en printer är så dyrt? Förklaringen från tillverkarna är att skrivarbläck är en mycket avancerad produkt är dyr att ta fram. Det kan ta upp till tre år att få fram bättre bläck och det kan kosta flera miljarder dollar.

Skrivarbläck och toner är således några förbrukningsvaror som är väldigt dyra, vilket gör att det kan löna sig  att ägna tid åt att söka efter de mest förmånliga inköpskällorna. De billigaste butikerna finns som regel på nätet och de erbjuder ofta patroner från tredjepart som är betydligt billigare än originalpatroner. Bläck- och färgpatroner är ganska små, de är därför billiga att skicka per post, vilket gör dem till idealiska postorder- och internetprodukter. Vill du vara bekväm och spara lite pengar köper du alltså dina skrivartillbehör på nätet.