Att välja betallösning

Att välja betallösning till din webbshop kräver en hel del eftertanke. Du bör sätta dig in i olika paketlösningar för betalningar som erbjuds av olika företag. Att erbjuda kortbetalning är något som troligtvis kommer öka din avslutsfrekvens. Denna frekvens kommer också att ökas av att du erbjuder flera olika betallösningar. Flera olika betallösningar kan dock innebära att du drar på dig högre fasta kostnader, något som kan göra det värt att tänka på nyttan av att ha alla på plats från start.

Vanliga betallösningar för webbshoppar är kortbetalning, Paypal och faktura. Alla dessa går att få tillgång till genom tredje part. Payson erbjuder kortbetalning genom deras befintliga system. Detta innebär att din kund slussas vidare till en separat betalningssida hos Payson där betalningen sker. När den gått igenom får du klartecken från Payson att så är fallet, och kan därefter behandla ordern. Paypal erbjuder onlinebetalningar som gör att dina kunder både kan betala med kontokort och sin digitala plånbok hos Paypal. Paypals digitala plånbok kan kopplas till ett kontokort så att den inte behöver vara påfylld med pengar för att kunden ska kunna genomföra en transaktion.

När det kommer till fakturabetalning så kan detta lösas med ett eget faktureringssystem. Det går också att anlita Klarna Faktura som sköter faktureringen åt dig. Då slipper du mycket pappersarbete med fakturor till dina kunder.

Certitrade

Cetritrade erbjuder lösningar för internetbetalning. Kortbetalning, mobilbetalning, direktbetalning och fakturabetalning.

Klarna

Klarna är en ledande aktör för betallösningar inom e-handeln. Genom Klarna Checkout, deras egen kassa-applikation, kan man på ett väldigt enkelt sätt lägga till ett flertal olika betalsätt. Exempel på betalsätt är kort (Mastercard, Visa, Amex), direktöverföring (Swedbank, Nordea, Handelsbanken, SEB), faktura och delbetalning.

Billmate

Billmate har på många sätt en väldigt liknande tjänst som Klarna. De erbjuder bl.a. kortbetalning (via separat betalleverantör), banköverföring och fakturabetalning.